Oferta: ćwiczenia biegowe, blog o bieganiu, bieganie a jedzenie, bieganie, buty do biegania, przepisy na sałatki, fit przepisy, dietetyczne przepisy, zdrowe jedzenie, dieta, sport, aktywnosc, zdrowie, zdrowe odżywianie, zdrowa żywność, zdrowe śniadanie, dieta bezglutenowa, dieta lekkostrawna, odchudzanie, omlet, omlet na słodko, omlet przepis, jak zrobić omlet

Prosty gulasz z wołowiny

Jak zrobić prosty gulasz z wołowiny?

Wołowina to trudne mięso , trzeba mieć dobre mięso i bardzo długo je dusić … około 4 godziny
… i tak nie mamy gwarancji, że wszystko się uda 😀
Mimo wszystko, jednak warto 😉 nie ma to jak delikatnie rozpływające się w ustach mięsko 🙂
A poza tym wołowina to bardzo zdrowe mięso lecz nie należy z nim przesadzać. Raz w tygodniu będzie najwłaściwsze dla organizmu.

Mięso wołowe jest dobrym źródłem witamin A, E, kobalaminy, tiaminy, pirydoksyny. Zawiera łatwo przyswajalne żelazo, dlatego warto wykorzystywać je przy anemii, po za tym jest dobrym źródłem kreatyny.

Przepis na gulasz wołowy:

  • cebula
  • pieczarki
  • kostka wołowa (np. knorr)
  • mięso (np.wołowina na gulasz)
  • odrobina mąki
  • sól, pieprz , przyparwy

Najpierw myjemy mięso , suszymy je na ręczniku papierowym , następnie oprószamy mąką.
Kroimy drobno cebulę i trochę grubiej pieczarki.
Pieczarki dusimy i odstawiamy.

Blog z pasją. Blog będzie odpowiedzią na różne pytanie które nurtują mnie, może i Was jako biegacza lub po prostu osoby aktywne fizycznie. Moje porady, teksty napisane są z doświadczenia jakie zebrałam

Blog z pasją. Blog będzie odpowiedzią na różne pytanie które nurtują mnie, może i Was jako biegacza lub po prostu osoby aktywne fizycznie. Moje porady, teksty napisane są z doświadczenia jakie zebrałam

Wyjmujemy gruby garnek , lejemy nie za dużą ilość oleju. Czekamy, aż się rozgrzeje, następnie wrzucamy mięso. Smażymy z jednej i z drugiej strony. Dodajemy cebulę i smażymy parę minut. Dodajemy pieczarki, solimy i pieprzymy, smażymy jeszcze z 2 minutki i zalewamy ciepłą wodą.

Dusimy 3-4 godziny ciągle podlewając. W między czasie wrzucamy dwie kostki pieczeniowe. I to tyle 🙂
Mam nadzieję, że Wam wyjdzie gulasz z wołowiny 🙂

Dodaj komentarz